Düşünme ve Zeka Gelişim Programı

Programa katılan öğrenci yaş grupları 5 – 12 yaş aralığınadadır. Düşünme ve zeka gelişim programını kapsayan derslerin uygulamaları öğrenci yaş ve zeka farklılıklarını gözeterek alanında uzman öğretmenler tarafından Milli Eğitim Müfredatını temel alarak 1 yıllık programlar şeklinde hazırlanır.

Bu program aşağıda belirttiğimiz atölyelerden meydana gelir. Hazırlanan ders programlarının uygulamalarının sonuçları her öğrencinin gelişim sürecini takip edecek şekilde, çeşitli ölçme ve değerlendirmeler ile yapılır.

Her yılın sonunda öğrenci ürünlerinden çeşitli sergiler açılarak yapılan çalışmalar atölyelerde velilere sunum olanağı sağlayacak şekilde sergilenir. Bu programımız aşağıdaki atölyelerden oluşmaktadır.
 

Atölyelerimiz

Akıl Oyunları Atölyesi

Akıl oyunları atölyesinde öğrencilerin zekâ potansiyellerini tanıması ve geliştirmesi; problemler karşısında farklı ve özgün stratejiler geliştirmesi, hızlı ve doğru karar vermesi, sistematik bir düşünme yapısı geliştirmesi, bu kapsamda bireysel, takım halinde ve rekabet ortamında çalışma becerileri geliştirmesi, problem çözmeye yönelik olumlu bir tutum geliştirmesi amaçlanmaktadır.

Bilim ve Deney Atölyesi

Çocukların en çok merak ettikleri, en çok soru sordukları konular, fen konularıdır. Bunu anlamak için soru soran bir çocukla birkaç saat geçirmek yeter. Uçurtma nasıl uçuyor, gemiler nasıl yüzüyor, gökkuşağı nasıl meydana geliyor, uzayda insan nasıl yürüyor, öğrenmek isterler.

Değerlerimiz ve Karakter Eğitimi

Toplumda sıkça dillendirilen ve gerçek hayatta da her an karşımıza çıkan bir gerçek var ki, gençlerimiz toplumdan kopmuş ve uzaklaşmış durumdadır.

Geçmişimizin İzleri Atölyesi

Bu atölyemizde MEB müfredatını temel alarak, geçmişteki eğitim-öğretim uygulamalarını bugünkü eğitim uygulamaları ile karşılaştırarak, geçmişte yaşamış İslam alimlerinin Avrupa'da karşılık gelen bilim adamlarını öğrencilerimize karşılaştırmalarla anlatıyoruz.

Çocuk Sanat ve Beceri Atölyesi

Sanat ve beceri atölyesi ile yaratıcılık, yorumlama becerileri, eleştiriler düşünme ve iletişim becerileri, kişilik gelişimi, sosyal beceriler, gözlemsel becerileri geliştirmek hedeflenmiştir.

Yaratıcı Yazma ve Görsel Okuma Atölyesi

Paragrafı tamamlama, ana fikir bulma, eksik verilmiş metni veya paragrafı tamamlama çalışmaları yapılara sözel ifade ve yazı dilini güçlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Öğrenciler bu çalışmalar ile öz güven kazanır ve yazı dilini güçlendirerek hayatta daha mutlu olurlar.